Przepis na barszcz czerwony niekoniecznie świąteczny

0 0
Przepis na barszcz czerwony niekoniecznie świąteczny

Podziel się w Twojej sieci

Lub po prostu skopiuj i podziel się tym adresem URL

Składniki

Zwiększ ilość porcji
Wołowina z kością - 75dkg   -   22.50  zł.
Biała fasola - 0.5 szkl.   -   0.75  zł.
Cebula - 1 szt   -   0.17  zł.
Sok pomidorowy - 0.75 szkl.   -   0.50  zł.
Ziemniaki - 1 szt.   -   0.17  zł.
Śmietana - 0.5 szkl.   -   1.2  zł.
Sok z cytryny - 2 łyżk.   -     zł.
Woda - 2 litr.   -     zł.
Kapusta biała - 2 szkl.   -     zł.
Marchewka - 2 szt.   -   0.40  zł.
Buraki - 3 szt.   -   0.60  zł.
Czosnek - 1 ząb.   -   0.10  zł.
Seler - 0.5 szkl.   -   0.50  zł.
Koperek - posiekany   -   0.50  zł.
Sól - do smaku   -     zł.
Suma za zakupy:
27.39 - około tyle zapłacisz za zakupy   -     zł.

Składniki odżywcze

8 porcji
waga porcji
1153
Kalorie
26g
Tłuszcz
51mg
Cholesterol
36g
Białka
209g
Węglowodany

Chyba każdy z nas ma taką potrawę, której jako dziecko nienawidził, a teraz nie wyobraża sobie bez niej życia

Składniki

  • Suma za zakupy:

Wskazówki

Podziel się:

Przepis na barszcz czerwony niekoniecznie świąteczny przyda się, gdy oczekujesz gości lub chcesz smacznie zjeść. Niekoniecznie postny, ale smakuje super! Smacznego.

Przepis na barszcz czerwony niekoniecznie świąteczny

Chociaż nie jest to propozycja na danie świąteczne, z racji tego, że przepis nie jest postny, tylko mięsny, to warto mieć ten przepis zawsze pod ręką. Zupa doskonale nadaje się do podania ze śmietaną i koperkiem do smaku.

Szukasz przepisu na zupę wigilijną? Sprawdź przepis – zupa grzybowa wigilijna.

Polub moją stronę via:
error

Kroki

1
Zrobione!
2h

Przepis na barszcz czerwony niekoniecznie świąteczny

Mięso zalej zimną wodą, dodaj sól. Powoli doprowadź do temperatury wrzenia. Przykryj pokrywą i gotuj przez 1.5 godziny. Dodaj warzywa: gotowaną białą fasolę, drobno posiekaną cebulę, sok pomidorowy, ziemniak pokrojony w kostkę (ilość wg uznania), 2 łyżki soku z cytryny, posiekaną kapustę, marchewki (ja kroję w paski), buraki (ja kroję w paski), wyciśnięty ząbek czosnku, seler pokrojony w paski, Gotuj do miękkości. Dodaj śmietanę bezpośrednio przed podaniem i posyp posiekanym koperkiem. Smacznego!

Łukasz - Gotuj ze mną!

Lubię wyszukiwać smaczne przepisy i dzielić się nimi z Wami. Smakosz potraw oraz hobbysta, jeżeli chodzi o serwisy internetowe.Mam nadzieję, że to, co lubię robić - przypadnie Ci do gustu. Zapraszam do mojej witryny - tutaj odnajdziesz smak, wykwintne jak i proste przepisy oraz odrobinę zabawy :-)

grzybowa na wigilię
poprzednia
Świąteczna zupa grzybowa na Wigilię
makówki śląskie
następna
Przepis na makówki śląskie – sprawdzony!
grzybowa na wigilię
poprzednia
Świąteczna zupa grzybowa na Wigilię
makówki śląskie
następna
Przepis na makówki śląskie – sprawdzony!

Dodaj komentarz