0 0
Pierniki – przepis sprawdzony w praktyce

Podziel się w Twojej sieci

Lub po prostu skopiuj i podziel się tym adresem URL

Składniki

Zwiększ ilość porcji
1.5 szkl. Mąka pszenna   -   0.50  zł.
115 gram Masło   -   3.5  zł.
1 szt. Jajko   -   0.44  zł.
0.5 szkl. Cukier   -   0.3  zł.
Szczypta Sól   -     zł.
0.5 łyżecz. Proszek do pieczenia   -   0.20  zł.
1 łyżecz. Imbir   -   0.60  zł.
Suma za zakupy
5.54 zł - około tyle kosztują Cię składniki   -     zł.

Składniki odżywcze

1 szt
waga porcji
82
Kalorie
4.2g
Tłuszcz
21mg
Cholesterol
4784mg
Sól
10g
Węglowodany
1,2g
Białka

Dodaj do zakładek ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pierniki – przepis sprawdzony w praktyce

Zostaw te pierniki, to jest na Święta.....

  • 45min
  • Porcji 24
  • Łatwy

Składniki

  • Suma za zakupy

Wskazówki

Podziel się:

Pierniki – przepis sprawdzony w praktyce – pierniki na cały rok – masz ochotę na smaczne pierniczki? Spróbuj mojego sprawdzonego przepisu!

Pierniki – przepis sprawdzony w praktyce

Świąteczne pierniki, ale również całoroczne – jeżeli masz ochotę na ciastka, które są smaczne przez dłuższy okres czasu, jeżeli odpowiednio je przechowasz. Dlatego spróbuj już dzisiaj ten przepis, i napisz w komentarzu swoje odczucia. Smacznego!

Sprawdź mój przepis na makowiec zawijany drożdżowy.

Kroki

1
Zrobione!
15 min

Pierniki - przepis sprawdzony w praktyce - przygotowanie

Posmaruj 3 blachy do pieczenia. Połącz ze sobą masło i cukier. Dodaj jajko. Powoli dodaj suche składniki. Przełóż ciasto na posypaną mąką deskę. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie. Formuj w 24 małe kulki, tocząc je między dłońmi. Umieść na blachach do pieczenia. Pamiętaj, że ciasto w trakcie pieczenia się rozrasta.

2
Zrobione!
30 min

Pieczenie pierników wg sprawdzonego przepisu

Piecz 30 minut, w temperaturze 190C, aż do uzyskania przez ciasto koloru bladego złota. Przenieś na talerz/miskę i ostudź. Przechowuj w metalowym pojemniku. Po upieczeniu i wystudzeniu, możesz pierniki udekorować według własnego uznania.

Łukasz - Gotuj ze mną!

Lubię wyszukiwać smaczne przepisy i dzielić się nimi z Wami. Smakosz potraw oraz hobbysta, jeżeli chodzi o serwisy internetowe.Mam nadzieję, że to, co lubię robić - przypadnie Ci do gustu. Zapraszam do mojej witryny - tutaj odnajdziesz smak, wykwintne jak i proste przepisy oraz odrobinę zabawy :-)

Ocena Przepisu

Ten przepis nie został jeszcze oceniony, użyj formularza poniżej, aby napisać swoją opinię.
kurczak po chińsku z sezamem i ryżem
poprzednia
Kurczak po chińsku z sezamem i ryżem
szarlotka
następna
Szarlotka
kurczak po chińsku z sezamem i ryżem
poprzednia
Kurczak po chińsku z sezamem i ryżem
szarlotka
następna
Szarlotka

Dodaj komentarz