Sałatka: Brokuły, Ser Feta, Słonecznik i Sos Czosnkowy
Pyszna - delikatna

0 0
Sałatka: Brokuły, Ser Feta, Słonecznik i Sos Czosnkowy

Podziel się w Twojej sieci

Lub po prostu skopiuj i podziel się tym adresem URL

Składniki

Zwiększ ilość porcji
Świeży brokuł - 1 szt.   -   3.5  zł.
Ser feta - 0.5 opak.   -   2  zł.
Jogurt grecki - 0.5 opak.   -   1  zł.
Słonecznik łuskany - 0.25 szkl.   -   0.50  zł.
Czosnek - 4 ząbk.   -   0.80  zł.
Łączny koszt zakupu
7.80 - łączny koszt.   -     zł.

Sałatka brokułowa - pyszna z sosem czosnkowym. Po czosnku możliwe wzdęcia :D

Składniki

  • Łączny koszt zakupu

Wskazówki

Podziel się:

Sałatka: Brokuły, Ser Feta, Słonecznik i Sos Czosnkowy – wspaniale smakuje – jest po prostu pyszna. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!

Sałatka: Brokuły, Ser Feta, Słonecznik i Sos Czosnkowy

Pierwszy raz jedliśmy tę sałatkę na Sylwestra i zrobiła ona furorę. Jest smaczna – doskonale czuć lekki smak brokuła, podkreślony słonecznikiem prażonym i sosem czosnkowym. Można podawać na chłodno z pieczywem. W zasadzie jest to jedna z kilku sałatek, które stale będą gościć na naszym stole. Jest przy tym niedroga, bo przygotowanie porcji dla 4 osób kosztuje jedynie 7.80 zł.

Polecam i smacznego!

Zobacz inne sałatki w moim wykonaniu: sałatki.

Polub moją stronę via:
error

Kroki

1
Zrobione!

Sałatka: Brokuły, Ser Feta, Słonecznik i Sos Czosnkowy - przygotowanie

Pierwsze co trzeba zrobić, to porządnie opłukać brokuła, poodcinać różyczki. Następnie włożyć różyczki do gotującej się, posolonej i osłodzonej wody (1 łyżeczka soli na litr i łyżeczkę cukru na 3 litry) i gotować 5 do 7 minut (od momentu drugiego zagotowania). W międzyczasie pokroić w kosteczkę pół opakowania sera feta oraz przygotować sos czosnkowy: pół opakowania jogurtu greckiego wymieszać z przeciśniętymi 4 ząbkami czosnku (będzie lekko ostry). Wyjąć z wody i wystudzić różyczki, przełożyć do miski, posypać przeprażonym na patelni słonecznikiem łuskanym (3 minuty), rozsypać pokrojony ser feta i na wierzch ułożyć łyżką gęsty sos czosnkowy. Schłodzić. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!

Łukasz - Gotuj ze mną!

Lubię wyszukiwać smaczne przepisy i dzielić się nimi z Wami. Smakosz potraw oraz hobbysta, jeżeli chodzi o serwisy internetowe.Mam nadzieję, że to, co lubię robić - przypadnie Ci do gustu. Zapraszam do mojej witryny - tutaj odnajdziesz smak, wykwintne jak i proste przepisy oraz odrobinę zabawy :-)

ciasto cynamonowe z imbirem
poprzednia
Ciasto cynamonowe z imbirem i jabłkami
śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskiwiniami
następna
Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami
ciasto cynamonowe z imbirem
poprzednia
Ciasto cynamonowe z imbirem i jabłkami
śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskiwiniami
następna
Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami

Dodaj komentarz