Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami
Smakuje jak ptasie mleczko i sernik

0 0
Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami

Podziel się w Twojej sieci

Lub po prostu skopiuj i podziel się tym adresem URL

Składniki

Zwiększ ilość porcji
Ciasto kruche
Mąka pszenna - 3 szkl.   -   0.90  zł.
Jajko - 5 szt.   -   2.25  zł.
Margaryna - 1 opak.   -   1.3  zł.
Cukier - 5 łyżek   -     zł.
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczk.   -     zł.
Masa śmietanowa
Śmietana - 3 opak. 400ml.   -   6  zł.
Cukier - 1 szkl.   -   0.50  zł.
Budyń śmietankowy - 2 opak.   -   2.5  zł.
Olejek śmietankowy (zapach) - pół buteleczki   -   1.5  zł.
Brzoskwinie w syropie - 1 opak.   -   4.5  zł.
Koszt produktów
19.45 - taki jest koszt zakupu produktów (około)   -     zł.

Śmietanowiec, smakuje jak sernik a rozpływa się w ustach jak ptasie mleczko - smacznego!

Składniki

  • Ciasto kruche

  • Masa śmietanowa

  • Koszt produktów

Wskazówki

Podziel się:

Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami

Śmietanowiec to bardzo smaczne ciasto, ale najsmaczniejsze kiedy postoi 1 dzień i nawilgnie. W smaku odrobinę przypomina sernik, zresztą w wyglądzie również. Brzoskwinie powtykane w masę śmietanową powodują, że ciasto nie jest mdłe. Tylko bardzo smaczne a zapach dodany do ciasta sprawia, że jest aromatyczne.

Jeżeli chcesz uraczyć gości czymś słodkim, to ciasto to będzie idealne, gdyż jego konsystencja sprawia, że rozpływa się w ustach jak ptasie mleczko a smakuje nieziemsko.

Zrób sobie odrobinę przyjemności i zaserwuj przede wszystkim sobie odrobinę słodyczy i upiecz już dzisiaj to niebiańskie ciasto.

Ile kosztuje zakup produktów potrzebnych do tego ciasta? Około 19.45 zł.

Smacznego!

Sprawdź pozostałe przepisy na desery i ciasta.

Polub moją stronę via:
error

Kroki

1
Zrobione!
1h20min

Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami - ciasto kruche

Z podanych składników (5 żółtek i reszty składników) wyrabiaj ciasto kruche. Nie wyrabiaj długo, tylko do połączenia składników - pamiętaj o przesianiu mąki z proszkiem do pieczenia przez sito. Teraz odkrój 1/3 ciasta i włóż do zamrażarki mniejszą część na 1 godzinę.

2
Zrobione!
20min

Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami - masa śmietanowa

Składniki na masę śmietanową połącz następująco. Ubij pianę z 5 białek, dodając po trochu szklankę cukru. Następnie połącz z 3 dużymi śmietanami 18%, dodaj zapach śmietankowy i dwa budynie w proszku.

3
Zrobione!
5min

Śmietanowiec pieczony z budyniem i brzoskwiniami - na koniec

Na koniec, wysmaruj odrobiną margaryny blachę (prostokątną nie za małą). Wyłóż blachę kruchym ciastem, na to wylej masę śmietanową. Powtykaj przekrojone w talarki brzoskwinie i na koniec potrzyj 1/3 ciasta kruchego na dużych oczkach na tarce na wierzch. Całość wstaw do nagrzanego do 180C piekarnika na 45 minut. Smacznego!

Łukasz - Gotuj ze mną!

Lubię wyszukiwać smaczne przepisy i dzielić się nimi z Wami. Smakosz potraw oraz hobbysta, jeżeli chodzi o serwisy internetowe.Mam nadzieję, że to, co lubię robić - przypadnie Ci do gustu. Zapraszam do mojej witryny - tutaj odnajdziesz smak, wykwintne jak i proste przepisy oraz odrobinę zabawy :-)

sałatka brokułowa
poprzednia
Sałatka: Brokuły, Ser Feta, Słonecznik i Sos Czosnkowy
budyń waniliowy z żółtkiem i masłem przepis
następna
Budyń domowy z żółtkiem i masłem waniliowy – przepis
sałatka brokułowa
poprzednia
Sałatka: Brokuły, Ser Feta, Słonecznik i Sos Czosnkowy
budyń waniliowy z żółtkiem i masłem przepis
następna
Budyń domowy z żółtkiem i masłem waniliowy – przepis

Dodaj komentarz