Spaghetti Carbonara Przepis

0 0
Spaghetti Carbonara Przepis

Podziel się w Twojej sieci

Lub po prostu skopiuj i podziel się tym adresem URL

Składniki

Zwiększ ilość porcji
Pencetta - 15 dkg   -   8  zł.
Parmezan - 6 dkg   -   8  zł.
Czosnek - 3 ząbk.   -   0.30  zł.
Wino - 0.25 szkl.   -   2  zł.
Śmietana - 0.33 szkl.   -   0.70  zł.
Spaghetti - 25 dkg   -   1.5  zł.
Jajko - 1 szt.   -   0.5  zł.
Żółtko - 1 szt.   -   0.5  zł.
Pieprz mielony - do smaku   -     zł.
Suma zakupów
21.50 - około tyle zapłacisz za zakupy   -     zł.

Składniki odżywcze

1 porcja
waga porcji
475
Kalorie

Pamiętaj - z makaronu Spaghetti nie zrobisz łazanek :-)

Składniki

  • Suma zakupów

Wskazówki

Podziel się:

Spaghetti Carbonara Przepis – ulubiona włoska potrawa, która Cię nasyci i połechce Twoje podniebienie. Smaku dopełni białe wytrawne wino w połączeniu z posiekaną natką pietruszki.

Spaghetti Carbonara przepis, który pokochasz

Wiesz, że sos Carbonara powstał w Rzymie? I powstał najprawdopodobniej podczas II Wojny Światowej.

Ja uwielbiam ten smak, mam nadzieję, że Ty również zasmakujesz w tym przepisie na Spaghetti Carbonara.

Smacznego!

 

Polub moją stronę via:

Kroki

1
Zrobione!

Spaghetti Carbonara - przygotowanie

Spaghetti Carbonara - poniżej znajdziesz przepis na wykonanie:

Pencettę (włoski bekon) i czosnek usmaż na średnim ogniu przez 3 do 5 minut. Zostaw dwie łyżki wytopionego tłuszczu i włoski bekon (lub chudy bekon pokrojony w paseczki 1 cm). Do bekonu dodaj białe wytrawne wino i gotuj przez około 5-6 minut, aż większość wina odparuje.
Dodaj słodką śmietanę i gotuj, ciągle mieszając. Po około 2 minutach zdejmij z ognia.

2
Zrobione!

Reszta działań związanych z przygotowaniem Spaghetti Carbonara

Ugotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu z makaronu a następnie odcedź. Przełóż do suchego garnka.
Roztrzep żółtko z jajkiem, dodaj połowę sera (parmezan potarty) i pieprz. Spaghetti polej mieszanką bekonu i śmietany i potrząśnij garnkiem, aby sos równo pokrył makaron. Podgrzej na średnim ogniu, wlej sos jajeczny i wymieszaj dwoma widelcami.
Zdejmij z ognia.
Spaghetti Carbonara posyp pozostałym serem i ewentualnie posiekaną pietruszką (ja tak lubię).
Smacznego!

Łukasz - Gotuj ze mną!

Lubię wyszukiwać smaczne przepisy i dzielić się nimi z Wami. Smakosz potraw oraz hobbysta, jeżeli chodzi o serwisy internetowe.Mam nadzieję, że to, co lubię robić - przypadnie Ci do gustu. Zapraszam do mojej witryny - tutaj odnajdziesz smak, wykwintne jak i proste przepisy oraz odrobinę zabawy :-)

pstrąg w folii
poprzednia
Pstrąg w folii – wyśmienity
gulasz węgierski
następna
Pyszny Gulasz węgierski Porkolt
pstrąg w folii
poprzednia
Pstrąg w folii – wyśmienity
gulasz węgierski
następna
Pyszny Gulasz węgierski Porkolt

Dodaj komentarz